InterEast 6 oktober 2017

På Di Gasell 2017, InterEast nominerades för andra året i rad

2017, InterEast nominerades till Gasellföretag av Dagens Industri och är därmed ett av Sveriges snabbast växande företag för andra året i rad.

– Det här är både roligt och inspirerande. Framför allt är det tack vare våra duktiga medarbetare och kunder som har förtroende för oss, säger Oscar Törnqvist, vice vd på InterEast.

Trots stora interna satsningar på kvalitetssäkrade system, arbetssätt och rutiner under 2016, InterEast uppfyller alla kriterier för ett Gasellföretag. Detta inkluderar bland annat ökad försäljning de senaste tre åren och att ha organisk tillväxt.

– Vi är nära marknaden och kan vara både flexibla och kostnadsmedvetna. Vi startade en ny strategi 2012 som möjliggjorde tillväxt och med förra årets kvalitetssäkringar har vi alla förutsättningar att fortsätta växa.

– Vi är nära marknaden och kan vara både flexibla och kostnadsmedvetna. Vi startade en ny strategi 2012 som möjliggjorde tillväxt och med förra årets kvalitetssäkringar har vi alla förutsättningar att fortsätta växa.

De starkaste marknaderna är Turkiet, Rumänien och Asien, men InterEast ser också stor potential i nya destinationer.

– Vi jobbar mycket med textil- och verkstadsindustrin, det är segment vi vill erbjuda vår spetskompetens till och göra fortsatta investeringar i. Vi ska alltid ha en närvaro där kunderna behöver våra tjänster.

InterEasthar som mål att fortsätta växa och bli ett Gasellföretag även nästa år, men fokus ligger först och främst på att hålla en hög leveranskvalitet.

– Kvalitet och service är alltid viktigast. Då bekräftar Di Gasell-priset att företaget utvecklas och att vi jobbar på rätt sätt. Vi siktar såklart på en trippel 2018, säger Oscar Törnqvist.

Detta är ett gasellföretag

För att betraktas som ett Gasellföretag måste flera kriterier vara uppfyllda. De fyra senaste årsredovisningarna ligger till grund för bedömningen. Företaget måste ha:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför första och senaste räkenskapsåret.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett sammantaget rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som var positivt.
  • Har i huvudsak vuxit organiskt, inte genom förvärv eller sammanslagningar.
  • Sund ekonomi.

InterEast Certifierad av Great Place to Work för ett andra år

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har utökat sitt ledarskap genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de främjar sitt uppdrag att revolutionera logistikbranschen.

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).