Nyheter & Insikter 27 November 2020

Hur Covid-19 påverkar din transport. Andra vågen.

(Uppdaterad 2020-11-24) Sverige står inför sin andra våg av covid-19 och företag håller på att undra hur det kommer att bli andra gången. Vilka erfarenheter kan dras från det senaste året och hur kommer dina försändelser att påverkas?

– Omställningen som tog två veckor implementeras på några dagar. I vissa fall timmar. Kunderna kan vara lugna då våra förutsättningar för att möta utmaningarna en andra gång är mycket goda, säger Oscar Törnqvist, VD på InterEast.

InterEast arbetar intensivt för att se till att ditt gods kommer fram till dörren i tid. COVID-19 skapar nya utmaningar varje dag och med de utmaningarna följer osäkerhet. Därför vill InterEast fokusera på vad de faktiskt vet om det rådande läget.

Gränser och förseningar

En stor del av InterEasts transporter går till och från Sverige och Europa. Sedan pandemins början har landsgränserna aldrig helt stängts för transporter. Vilket kan förvåna gemeneman då nyhetsrubrikerna stundtals berättar om länder som stänger ner igen. Trots det fortsätter merparten av transporterna att färdas mot sina slutdestinationer.

Det finns några exempel där länder stängt sin gräns under våren. Det var ofta vid specifika leder eller flygplatser, hamnar och under en kort period. När det inträffade fanns det vanligtvis en lösning men förseningar var oundvikliga.

Om pandemin förvärras till den grad som inte kan förutses, kan ingen svara på vad som kommer att hända. Men gränspersonal och chaufförer har bra rutiner vilka minimerar riskerna avsevärt. Med dem rutinerna bör transportflödena hållas igång även ifall läget förvärras.

– Vi gör vårt yttersta för att säkra ledtider och de överenskomna priserna. Om vi inte kan hålla- och tvingas frångå dem under den här perioden ber vi om förståelse, säger Anton Brink, OpsM på InterEast.

– Vi gör vårt yttersta för att säkra ledtider och de överenskomna priserna. Om vi inte kan hålla- och tvingas frångå dem under den här perioden ber vi om förståelse, säger Anton Brink, OpsM på InterEast.


Leverantörer

Merparten av InterEasts leverantörssamarbeten har löpt på under många år. Dialogen är konstant mellan speditören och transportföretaget för att försäkra om att respektive länders COVID-restriktioner följs.

– När du anlitar oss kan du alltid förvänta dig en tjänst av högsta kvalité samt att arbetet genomförs på rätt sätt, säger Oscar Törnqvist, VD på InterEast.

Om du kämpar för att få hem dina transporter sjövägen är det värt att notera att InterEast har plats över för sina befintliga kunder. Hör av dig.

Hur den interna verksamheten anpassar sig

I mars 2020 överraskade COVID oss. Företag och organisationer var tvungna att snabbt anpassa hur de arbetade – och det gjorde det också InterEast.

– Omställningen som i våras tog två veckor görs idag på några dagar. I vissa fall på några timmar. Kunderna kan vara lugna då våra förutsättningar för att möta utmaningarna en andra gång är mycket goda, säger Oscar Törnqvist, VD på InterEast.

Personalen på InterEast är indelad i team och majoriteten arbetar hemifrån. Om en kollega blir sjuk tas hens frakter över av någon annan insatt i teamet. På det sättet kan kunden känna sig trygg och InterEast vet att hela verksamheten inte riskerar att hamna på paus. Skulle du besöka InterEasts kontor idag (vilket du inte kan) möts du av nya förhållningsregler. Bland annat har alla rum en angivelse hur många som får vistas där samtidigt.

Inget är viktigare än vår personals hälsa och säkerhet. Vi följer utvecklingen samt Folkhälsovårdsmyndighetens rekommendationer för att skapa en trygg och säker arbetsplats, säger Anton Brink, OpsM på InterEast.

 

Anton Brink

Operations Manager
anton.brink@intereast.se
031-789 48 26

Oscar Törnqvist

InterEast Certifierad av Great Place to Work för ett andra år

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har utökat sitt ledarskap genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de främjar sitt uppdrag att revolutionera logistikbranschen.

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).