Välj sida

Nyheter & Insikter 29 mars 2021

Uppgång och fall i Suezkanalen

Det känsliga uppdraget att befria containerfartyget som blockerar Suezkanalen är fortfarande på fri fot. Det första tecknet på framsteg inträffade i helgen när fartyget flyttade – och nu är det äntligen ledigt. Personalen på plats väntade på att tidvattnet skulle stiga innan de gav det sista trycket. Men hur påverkar Suez-katastrofen era leveranser och branschen som helhet?

Jag kommer inte att sockra på situationen. Detta kunde inte ha hänt vid en sämre tidpunkt. COVID-19 har påverkat sjöfrakten oerhört under det senaste året och det finns också en eftersläpning på grund av det kinesiska nyåret. Hela leveranskedjan, från tillverkare till konsument, påverkas. Och rederiernas eftersläpning fortsätter att växa. Ingen vet hur länge vi kommer att behöva hantera resultatet och jag kan bara spekulera. Vissa speditörer har valt att ta en mer vågad väg runt Afrika. Vilket lägger till sju till åtta dagars transittid och högre kostnader. Ändå håller det här alternativet åtminstone försändelserna igång.

At InterEast, våra partners är några av branschens bästa leverantörer som utmärker sig i vad de gör. Tack vare dem kan vi hantera situationen och den närmaste framtiden på bästa möjliga sätt. Vi har löpande dialoger med speditörer om ledtider och rutter – och håller berörda parter uppdaterade.

Vi kan alla lära av dessa erfarenheter och jag garanterar att vi på InterEast kommer alltid att göra vårt yttersta för att tänka framåt och fortsätta driva på för en mer transparent, modern och välfungerande leverantörskedja. Ibland går det inte som förväntat. Men vi har alltid en plan för dig. I svåra tider byggs förtroende. Så låt oss börja jobba och fortsätta bygga!

För en liveuppdatering besök https://www.vesselfinder.com/

Vi hörs snart!
/Robin Christensen, affärsutvecklingschef

Tips till UF-företag

Under hösten startar runt 3,000 gymnasieelever ett UF-företag i Göteborgsregionen. En stor andel av er som startar UF-företag väljer att köpa in varor eller material för att förverkliga era idéer. Spelar det någon roll vilket land ni köper in det ifrån? Och vilka dolda kostnader kan uppstå? Vi listar våra bästa tips för att ni ska lyckas med era inköp.

Två som aldrig säger nej

Irina Coman och Fredrik Brändén har skött frakten fram och tillbaka mellan Sverige och Rumänien i flera år. För våra två speditörer har det blivit en hel del snabba samtal, kreativa lösningar och rostransporter. Vi var bara tvungna att fånga ögonblicket när de träffades för första gången. Och fråga: hur de fungerar.

Obik – textilbolaget som värdesätter den personliga kontakten

Mitt i Smålands entreprenörshjärta ligger Enaryda och härifrån har textilförädlings- och familjeföretaget Obik försett hela Europa med skräddarsydda rullstolsinsatser och textilinredning i alla dess former. Vi åkte dit för att få svar på vad de vill ha av framtidens logistikföretag.

InterEast är klimatneutralt under Earth Day

Oavsett om transporten sker med båt, väg, järnväg eller flyg, InterEast kompenserar för det under Earth Day, den 22 april. – Som en växande aktör i en konservativ bransch är detta ett viktigt uttalande för oss att göra, säger Gustav Hagberg, Pricing Associate på InterEast.

InterEasts nya Head of IT & Engineering

Att ta ledningen som Head of IT & Engineering i satsningen på att utveckla bokningsportalen Elise, InterEast rekryterade Daniel Asplund, som tidigare arbetat som IT-chef på Intelion SMSPARK.

Hur invasionen påverkar din transport

Ett nytt mörkt kapitel är skrivs i Europa. Förhoppningsvis kommer situationen i Ukraina att lösas inom en snar framtid. Tills dess kommer vi på InterEast göra vårt allra bästa för att hålla dig uppdaterad gällande dina berörda transporter.

InterEasts nya Head of Operations

Transport- och logtechföretaget InterEast stärker sin position i Europa genom att inrätta en ny roll Head of Operations. Marcus Fagerlund har rekryterats till tjänsten som syftar till att optimera och utveckla InterEasttjänster.

Från LIA-praktikant till Senior Freight Forwarder

Emil Fuchs morgonrutin är helig: en kopp svart kaffe och sedan starta upp datorn för att kontrollera att nattens försändelser …