Nyheter & Insikter 29 mars 2021

Uppgång och fall i Suezkanalen

Det känsliga uppdraget att befria containerfartyget som blockerar Suezkanalen är fortfarande på fri fot. Det första tecknet på framsteg inträffade i helgen när fartyget flyttade – och nu är det äntligen ledigt. Personalen på plats väntade på att tidvattnet skulle stiga innan de gav det sista trycket. Men hur påverkar Suez-katastrofen era leveranser och branschen som helhet?

Jag kommer inte att sockra på situationen. Detta kunde inte ha hänt vid en sämre tidpunkt. COVID-19 har påverkat sjöfrakten oerhört under det senaste året och det finns också en eftersläpning på grund av det kinesiska nyåret. Hela leveranskedjan, från tillverkare till konsument, påverkas. Och rederiernas eftersläpning fortsätter att växa. Ingen vet hur länge vi kommer att behöva hantera resultatet och jag kan bara spekulera. Vissa speditörer har valt att ta en mer vågad väg runt Afrika. Vilket lägger till sju till åtta dagars transittid och högre kostnader. Ändå håller det här alternativet åtminstone försändelserna igång.

At InterEast, våra partners är några av branschens bästa leverantörer som utmärker sig i vad de gör. Tack vare dem kan vi hantera situationen och den närmaste framtiden på bästa möjliga sätt. Vi har löpande dialoger med speditörer om ledtider och rutter – och håller berörda parter uppdaterade.

Vi kan alla lära av dessa erfarenheter och jag garanterar att vi på InterEast kommer alltid att göra vårt yttersta för att tänka framåt och fortsätta driva på för en mer transparent, modern och välfungerande leverantörskedja. Ibland går det inte som förväntat. Men vi har alltid en plan för dig. I svåra tider byggs förtroende. Så låt oss börja jobba och fortsätta bygga!

För en liveuppdatering besök https://www.vesselfinder.com/

Vi hörs snart!
/Robin Christensen, affärsutvecklingschef

InterEast Certifierad av Great Place to Work för ett andra år

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har utökat sitt ledarskap genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de främjar sitt uppdrag att revolutionera logistikbranschen.

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).