InterEast 7 mars 2022

InterEasts nya Head of IT & Engineering

För att ta ledning som Head of IT & Engineering i satsningen med att utveckla bokningsportalen Elise, rekryterade InterEast Daniel Asplund, som tidigare arbetat som IT-chef på Intelion SMSPARK.

InterEast har gått ifrån att vara ett nischat transportföretag till att under de senaste åren bredda sin portfölj. Hittills har den största satsningen varit utvecklingen av nästa generations bokningsportal, Elise, som kommer ut på marknaden 2022. Att leda satsningens arbete som Head of IT & Engineering har InterEast rekryterade Daniel Asplund, som tidigare arbetat som IT-Manager på Inteleon SMSPARK.

– Jag tyckte att rollen var intressant eftersom den kombinerar många olika aspekter av en modern tech roll inom management samt utmaningar att leverera inom olika affärsområden, ledarskap och innovativt nytänkande. Jag ser fram emot att få vara med och förändra tänkesättet på marknaden. Att göra den här resan tillsammans med vårt växande team är det mest spännande av allt, säger Daniel Asplund.

Jag ser fram emot att få vara med och förändra tänkesättet på marknaden. Att göra den här resan tillsammans med vårt växande team är det mest spännande av allt.

Enligt Forbes rapport för Logistics, Supply Chain and Transportation 2023 står transportvärlden inför en stor förändring. Av de 433 ledande befattningshavarna som deltog i undersökningen uppger 65 % att en övergång till digitalisering och automatisering är nödvändig för företagets överlevnad.

Oscar Törnqvist, VD på InterEast adderar:

– Under de kommande åren kommer teknik att vara vårt huvudfokus när vi ska förändra vårt sätt att arbeta. Daniels erfarenhet och bevisade förmåga som ledare inom teknik passade oss perfekt. Jag är väldigt glad att Daniel valde InterEast och vår resa framåt.

Daniel Asplund

Head of IT & Engineering
daniel.asplund@intereast.se
+ 46 31-789 48 10

InterEast Certifierad av Great Place to Work för ett andra år

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har utökat sitt ledarskap genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de främjar sitt uppdrag att revolutionera logistikbranschen.

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).