Kunder 15 May 2022

Obik – textilbolaget som värdesätter den personliga kontakten

Mitt i det småländska entreprenörshjärtat ligger Eneryda och härifrån har textilförädlar- och familjeföretaget Obik försett hela Europa med rullstolsdetaljer och textilinredning i alla dess former. Vi åkte dit för att få svar på vad de önskar av framtidens logistikbolag.

Bakom den väldiga byggnaden breder skogen ut sig flera mil. Inne i den visar inköpsansvarig och produktionsledaren Anna-Lena Karlsson oss runt mellan syateljé och tapetserarverkstaden. En viktig del av produktionen ligger dock 205 mil sydost, i Sibiu, Rumänien. Här emellan har InterEast fraktat både fram och tillbaka i snart ett decennium.

– Den personliga kontakten är viktig och ställs på sin spets när det blir problem eller sena ändringar. I min roll värdesätter jag samarbetspartners som verkligen lyssnar och som håller det som lovats, säger Anna-Lena Karlsson.

Jag tror mycket på den personliga kontakten och de snabba svaren. Där har du vad som är viktigt nu, och i framtiden.

Obik är inredarens bästa vän och under bolaget 27-åriga historia har kunden Invacare gått och blivit världsledande leverantörer av medicintekniska produkter och vårdutrustning.

– Vi skapar produkter av i stort sett vilken typ av textil som helst, kund väljer tyg och vi löser utmaningen.

När Obik var alldeles nystartat började Anna-Lena som tillskärare och idag har hon ena foten i produktionen och den andra i inköp.

– Att skapa med händerna är så rofyllt. Sedan är det så naturlig stämning här hos oss. Finns inget ”de där uppe på kontoret”. Alla är lagspelare. På samma sätt ser jag på våra leverantörer. När allt går som det ska så flyter det bara på. När det barkar utför så förväntar jag mig alltid att vi löser det som ett lag.

Frakt till och från Rumänien – där allt började

I år firar vi på InterEast 30 år som kvalitetsutmanare. Redan från start fraktade vi textiler både fram och tillbaka från klädmetropolen Focșani, Rumänien. Efter sex år öppnade vi kontor och åkeri i staden och idag har vi också ett nyrenoverat lager som säkerställer precisionen av rätt temperatur och luftfuktighet för våra kunders varor, dygnet runt.

När vi nu går in i vårt fjärde decennium som logistik(tech)bolag ser vi såväl vad som var viktigt då och vad som är viktigt idag. Leverans- och informationsprecisionen var viktig då, och är det nu. Då var kontakten över telefonsamtal och fax, nu också bara ett par klick bort. Ordet hållbart har blivit allt mer mångbottnat och digitaliseringen har blivit det universella språket som ger oss svaren och precisare mätetal. Här och nu tar vi stora digitala kliv (läs mer om Elise här) och vi kan således fokusera än mer på det som alltid varit viktigt, leveransen av personlig kontakt och kvalitet i sin mest precisa form.

Tillbaka till Anna-Lena:

– Jag tror mycket på den personliga kontakten och de snabba svaren. Där har du vad som är viktigt nu, och i framtiden.

Christopher Busck

Head of Brand
christopher.busck@intereast.se
+46 31 789 48 07

InterEast Certifierad av Great Place to Work för ett andra år

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har utökat sitt ledarskap genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de främjar sitt uppdrag att revolutionera logistikbranschen.

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).