Välj sida

Kunder 15 May 2022

Obik – textilbolaget som värdesätter den personliga kontakten

Mitt i det småländska entreprenörshjärtat ligger Eneryda och härifrån har textilförädlar- och familjeföretaget Obik försett hela Europa med rullstolsdetaljer och textilinredning i alla dess former. Vi åkte dit för att få svar på vad de önskar av framtidens logistikbolag.

Bakom den väldiga byggnaden breder skogen ut sig flera mil. Inne i den visar inköpsansvarig och produktionsledaren Anna-Lena Karlsson oss runt mellan syateljé och tapetserarverkstaden. En viktig del av produktionen ligger dock 205 mil sydost, i Sibiu, Rumänien. Här emellan har InterEast fraktat både fram och tillbaka i snart ett decennium.

– Den personliga kontakten är viktig och ställs på sin spets när det blir problem eller sena ändringar. I min roll värdesätter jag samarbetspartners som verkligen lyssnar och som håller det som lovats, säger Anna-Lena Karlsson.

Jag tror mycket på den personliga kontakten och de snabba svaren. Där har du vad som är viktigt nu, och i framtiden.

Obik är inredarens bästa vän och under bolaget 27-åriga historia har kunden Invacare gått och blivit världsledande leverantörer av medicintekniska produkter och vårdutrustning.

– Vi skapar produkter av i stort sett vilken typ av textil som helst, kund väljer tyg och vi löser utmaningen.

När Obik var alldeles nystartat började Anna-Lena som tillskärare och idag har hon ena foten i produktionen och den andra i inköp.

– Att skapa med händerna är så rofyllt. Sedan är det så naturlig stämning här hos oss. Finns inget ”de där uppe på kontoret”. Alla är lagspelare. På samma sätt ser jag på våra leverantörer. När allt går som det ska så flyter det bara på. När det barkar utför så förväntar jag mig alltid att vi löser det som ett lag.

Frakt till och från Rumänien – där allt började

I år firar vi på InterEast 30 år som kvalitetsutmanare. Redan från start fraktade vi textiler både fram och tillbaka från klädmetropolen Focșani, Rumänien. Efter sex år öppnade vi kontor och åkeri i staden och idag har vi också ett nyrenoverat lager som säkerställer precisionen av rätt temperatur och luftfuktighet för våra kunders varor, dygnet runt.

När vi nu går in i vårt fjärde decennium som logistik(tech)bolag ser vi såväl vad som var viktigt då och vad som är viktigt idag. Leverans- och informationsprecisionen var viktig då, och är det nu. Då var kontakten över telefonsamtal och fax, nu också bara ett par klick bort. Ordet hållbart har blivit allt mer mångbottnat och digitaliseringen har blivit det universella språket som ger oss svaren och precisare mätetal. Här och nu tar vi stora digitala kliv (läs mer om Elise här) och vi kan således fokusera än mer på det som alltid varit viktigt, leveransen av personlig kontakt och kvalitet i sin mest precisa form.

Tillbaka till Anna-Lena:

– Jag tror mycket på den personliga kontakten och de snabba svaren. Där har du vad som är viktigt nu, och i framtiden.

Christopher Busck

Head of Brand
christopher.busck@intereast.se
+46 31 789 48 07

Tre decennier av export och import: Rumänien

Peder Törnqvist, en av InterEasts grundare.Sjöfart & Transport 31 oktober 2022Tre decennier av export och import: RumänienSedan starten har vi fört svensk handel närmare kontinenten. Bakom de förkortade avstånden och skapade möjligheter för vår...

Tips till UF-företag

Under hösten startar runt 3,000 gymnasieelever ett UF-företag i Göteborgsregionen. En stor andel av er som startar UF-företag väljer att köpa in varor eller material för att förverkliga era idéer. Spelar det någon roll vilket land ni köper in det ifrån? Och vilka dolda kostnader kan uppstå? Vi listar våra bästa tips för att ni ska lyckas med era inköp.

Två som aldrig säger nej

Irina Coman och Fredrik Brändén har skött frakten fram och tillbaka mellan Sverige och Rumänien i flera år. För våra två speditörer har det blivit en hel del snabba samtal, kreativa lösningar och rostransporter. Vi var bara tvungna att fånga ögonblicket när de träffades för första gången. Och fråga: hur de fungerar.

InterEast är klimatneutralt under Earth Day

Oavsett om transporten sker med båt, väg, järnväg eller flyg, InterEast kompenserar för det under Earth Day, den 22 april. – Som en växande aktör i en konservativ bransch är detta ett viktigt uttalande för oss att göra, säger Gustav Hagberg, Pricing Associate på InterEast.

InterEasts nya Head of IT & Engineering

Att ta ledningen som Head of IT & Engineering i satsningen på att utveckla bokningsportalen Elise, InterEast rekryterade Daniel Asplund, som tidigare arbetat som IT-chef på Intelion SMSPARK.

Hur invasionen påverkar din transport

Ett nytt mörkt kapitel är skrivs i Europa. Förhoppningsvis kommer situationen i Ukraina att lösas inom en snar framtid. Tills dess kommer vi på InterEast göra vårt allra bästa för att hålla dig uppdaterad gällande dina berörda transporter.

InterEasts nya Head of Operations

Transport- och logtechföretaget InterEast stärker sin position i Europa genom att inrätta en ny roll Head of Operations. Marcus Fagerlund har rekryterats till tjänsten som syftar till att optimera och utveckla InterEasttjänster.

Från LIA-praktikant till Senior Freight Forwarder

Emil Fuchs morgonrutin är helig: en kopp svart kaffe och sedan starta upp datorn för att kontrollera att nattens försändelser …