Utgivningsinformation augusti 2023.

Nyheter & Insikter 29 augusti 2023

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

 

Nya funktioner

Inom varje transportsätt ligger det vi kallar Underlägen. Du kommer att kunna skapa specifika typer av bokningar som passar dina transport- och logistikbehov. Varje underläge erbjuder olika möjligheter och fördelar, vilket gör valet av dem viktigt för att avgöra hur din bokning formas. Allt detta kommer att förklaras i detalj nedan.

Ett annat nytt värde som du kan se i Elise kommer att vara Total laddningsbar vikt. Detta värde används för att bestämma transportkostnader baserat på både vikt och upptaget utrymme. Kommer att synas så snart avsändaren och mottagaren har valts i godstabellen och på bokningsvysidorna. Enligt branschstandarder kommer värdet också att skilja sig beroende på vilka länder och läge som har valts för bokningen. 

Väg

Vår nya Dellast (väg) alternativet innebär att du kommer att kunna skapa bokningar som skulle säkra lastutrymme på en lastbil. Detta alternativ skulle vara ett kostnadseffektivt alternativ om du har mindre laster att transportera.

Som framgår av bilden nedan, efter att ha valt alternativet Dellast, är allt som behövs för varuavsnittet i bokningen totalvikt, utrymme och om du vill ange information om de artiklar som kommer att transporteras.

Vår nya Full lastbil option (FTL) innebär att användare skulle kunna skapa bokningar som skulle säkra hela lastutrymmet på en lastbil. Detta alternativ skulle vara ett kostnadseffektivt alternativ om du har stora mängder varor som behöver transporteras, eller om du inte vill blanda ihop dina varor med andra.

Som framgår av bilden nedan, när FTL-alternativet har valts, är det totala utrymmet redan förfyllt till standard FTL-storlekar. Så du behöver bara fylla i totalvikten eller om du vill ange information om varorna som du vill skicka i lastbilen med knappen specificera varor.

 

Smakämnen Sprinter alternativet innebär att användare skulle kunna skapa bokningar som skulle säkra mindre och mer direkta skåpbilar för transport av kompakta laster. Jämfört med Part Load (Road) är de ett kostnadseffektivt alternativ för färre varor över korta till medellånga avstånd. Speciellt effektiv i lokala stadsområden.

Med bilden nedan, efter att ett Sprinter-alternativ har valts, är det totala utrymmet också förfyllt med Sprinter-standardstorlekar. Du behöver antingen totalvikten eller om du vill specificera föremålen som Sprintern ska transportera.

Nedan är ett komplett exempel med användning av ett dellastfall med artiklar som specificeras. Du kan välja att antingen skicka in nedanstående med endast den totala vikten och utrymmet ifyllt, eller fylla i som gjort nedan med mängden varor.

 

Hav & järnväg

Om du väljer antingen sjö- eller järnvägsalternativet erbjuder båda samma typer av underlägen, vårt nya Mindre än Behållarlast (LCL)-alternativet ger dig möjligheten att skapa bokningar som skulle säkra utrymme i en fraktcontainer. Detta alternativ skulle vara kostnadseffektivt för frakt av mindre laster eller om du inte behöver boka ut en hel fraktcontainer.

Liknande som alternativet Dellast i väg, och ses i bilden nedan, är allt som behövs från varusidan av bokningen totalvikt, utrymme och artiklar om de är kända och behöver nämnas i bokningen.

 

Smakämnen Full containerlast (FCL) alternativet låter dig skapa bokningar som skulle säkra en hel fraktcontainer för transport. Detta alternativ erbjuder en fraktmetod som enbart är dedikerad till din försändelse, perfekt för stora mängder varor.

Med detta underläge får du möjlighet att ha antingen en eller flera behållare i en bokning. Kräver bara att du fyller i den typ av behållare du behöver, totalvikt och de föremål som behöver vara en del av den behållaren.

Om du har frågor om vilken container som behövs för dina varor, kontakta antingen vårt försäljnings- eller driftteam för att fråga om vad varje typ av container erbjuder för dina varor.

 

Luft

Smakämnen Dellast (luft) alternativet gör att du kan skapa ett säkert lastutrymme för flygtransporter. Detta alternativ erbjuder ett snabbt alternativ för större avstånd, perfekt för en liten till medelstor mängd gods. Om Sea-alternativet är för långt och besvärligt, skulle detta vara det bästa alternativet för en bokning.

Om det väljs måste användarna fylla i nödvändig varuinformation för Air-bokningar. Information som fylls i i objekttabellen skjuts automatiskt upp till raden Totalvikt och utrymme. Annars kan användare också välja att fylla i den totala informationen manuellt.

 

Kurir

Smakämnen Dellast (kurir) optionen har liknande aspekter som Part Load (Road), där användare skapar bokningar som säkrar delat utrymme på olika typer av transporter. Det här alternativet erbjuder ett kostnadseffektivt alternativ när det gäller mindre varor/paket, rekommenderat för snabba och enkla bokningar.

På samma sätt med alternativet Delbelastning (luft) som diskuterats ovan, är kraven liknande i stil. Kräver att varor ska fyllas i, och/eller fylla i totalvikt och utrymme för varorna som ska skickas.

 

Små förbättringar

 

Visuell visning på bokningssidan

Tillsammans med de uppgraderade funktionerna för underlägen har bokningssidan fått ett lyft för att ta emot den extra information som kommer att finnas på varje bokning. Som framgår av bilden nedan för en bokning visar godstabellen tydligt exakt vilket läge, underläge och varor som har bokats. Flera exempel visas:

 

 

Bugg fixar

I framtida versionskommentarer kommer vårt team att försöka ta itu med rapporterade problem i det här avsnittet på sidan. Notera och nämna eventuella problem som har lösts eller pågår så att alla användare är informerade om det aktuella tillståndet för Elise.

 

Sammanfattning

Alla in InterEast är engagerad i att leverera en högkvalitativ produkt, och din feedback är avgörande för att hjälpa oss att förbättra oss ytterligare. Om du stöter på några problem eller har förslag som potentiellt kan förbättra tillståndet eller produktiviteten för Elise, tveka inte att kontakta vårt team via vår produktägare Adrian på adrian.larsson@intereast.se.

Tack för att du är en uppskattad användare av Elise. Vi hoppas att du gillar de nya funktionerna och förbättringarna i den här utgåvan.

Med vänliga hälsningar,

InterEast

Adrian Larsson

Product Owner
adrian.larsson@intereast.se
+46 700 470 167

InterEast Certifierad av Great Place to Work för andra året – Närmare att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har utökat sitt ledarskap genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de främjar sitt uppdrag att revolutionera logistikbranschen.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).

Tre decennier av export och import: Rumänien

Peder Törnqvist, en av InterEasts grundare.Sjöfart & Transport 31 oktober 2022Tre decennier av export och import: RumänienSedan starten har vi fört svensk handel närmare kontinenten. Bakom de förkortade avstånden och skapade möjligheter för vår...