Alexander Zachrisson, Head of IT & Engineering

Nyheter & Insikter 25 september 2023

InterEast välkomnar ny Head of IT & Engineering

Transport- och logistikföretaget InterEast har förstärkt sitt ledningsteam genom att utse Alexander Zachrisson till Head of IT & Engineering när de fortsätter sitt uppdrag att revolutionera branschen.

InterEast har stadigt utvecklats från att vara ett nischat transportföretag och diversifierat sin portfölj under det senaste decenniet. Flaggskeppsinitiativet i denna transformationsresa är den kommande lanseringen av Elise, en nästa generations bokningsportal. För att leda arbetet som Head of IT & Engineering, valde InterEast Alexander Zachrisson, vars bakgrund inom produktutveckling och ledarskap på Telia gjorde honom till en perfekt match. Han tar över efter Daniel Asplund, som har lagt en stabil grund under de senaste två åren.

Jag är glad att Alexander antog utmaningen och på kort tid har han visat sig vara ett värdefullt tillskott till InterEast, säger Marcus Fagerlund, COO.

Alexander Zachrisson om sin nya roll: "Positionen på InterEast lockade eftersom den erbjuder en mer framträdande roll i ett mindre företag, möjligheten att arbeta med en spännande produkt och de ledningsmässiga aspekterna som en modern teknisk roll medför. Jag ser fram emot att bygga och samarbeta med vårt mångsidiga, engagerade team och att ta vara på alla spännande utmaningar inom verksamhetens innovativa områden. Den här möjligheten var alltför spännande att tacka nej till."

För att positionera InterEast för långsiktig framgång inom den alltmer digitala transportbranschen kommer Alexander att samarbeta tätt med InterEasts ledningsgrupp. Hans expertis inom ledarskap, produktutveckling och digitalisering kommer att vara en framgångsfaktor som tar företaget till nästa nivå.

"Jag är glad att Alexander antagit utmaningen, och på kort tid har han visat sig vara ett värdefullt tillskott till InterEast. Med sin förståelse för hållbart, långsiktigt strategiskt arbete är InterEasts fortsatta tillväxtresa i goda händer," säger Marcus Fagerlund, COO på InterEast.

Läs de senaste Elise Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise
Karriär – Skapa kontakt och följ med på vår resa 

InterView med Alexander

 

Om InterEast

1992 grundades InterEast för att återinföra tillit och kvalitet i en bransch som led av opålitlighet. InterEast är än idag ett familjeägt företag som erbjuder hållbara och högkvalitativa transportlösningar över hela världen.

Från början utmärkte vi oss inom logistik och transport till och från Östeuropa och Asien. Idag hanterar vi transporter över hela världen från våra kontor i Polen, Rumänien, Turkiet och Sverige, där även huvudkontoret ligger. Vårt alltmer mångsidiga team består av över 50 drivna medarbetare.

Med innovation, tillväxt och hållbarhet i organisationens DNA strävar vi på InterEast efter att alltid vara en del av lösningarna på logistikbranschens utmaningar. Resan för att revolutionera logistikbranschen är igång, och vi är hängivna att fullfölja den.

Christopher Busck

Head of Brand
christopher.busck@intereast.se
+46 31 789 48 07

InterEast Certifierad av Great Place to Work för andra året – Närmare att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place to Work för andra året i rad, den globala organisationen som uppmärksammar företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna andraårscertifiering markerar en förbättring och ger en tydlig indikation att InterEasts mål att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori är inom räckhåll.

Release Notes: Nya funktioner möjliggör mer exakta bokningar i Elise

Vi är glada över att kunna meddela lanseringen av Booking Revamp for Elise. Den här versionen ger flera nya funktioner och förbättringar som vi tror kommer att förbättra din totala upplevelse och produktivitet samtidigt som du skapar bokningar i Elise. Nedan kommer en översikt över alla nyckelfunktioner och förbättringar som har lagts till.

Vad gör en speditör?

Har du någonsin undrat över de osynliga händerna som orkestrerar den sömlösa rörelsen av varor över hela världen? Gå in i speditörernas värld, logistikens obesjungna hjältar. Från att effektivisera fraktprocesser till att navigera i komplexa tullbestämmelser, dessa experter spelar en avgörande roll när det gäller att koppla företag och konsumenter till produkter från världens alla hörn.

Framtidens bokning: En titt på våra kommande funktioner i Elise

Transport och logistik kan vara komplexa, oavsett om det är på internationell eller regional nivå. Vårt mål med Elise-portalen är att förenkla din leverantörskedja.

Incoterms 2020: Leveransvillkor och regler för att undvika missförstånd vid transport av varor

Incoterms 2020 är regler som fastställer vem som ansvarar för kostnader och risker vid transport av varor i internationell handel. Incoterms 2020 är den senaste versionen av dessa leveransvillkor och är globalt erkända av myndigheter och domstolar.

InterEast: Certifierad av Great Place To Work

InterEast har meddelat att de har certifierats av Great Place To Work, en global organisation som erkänner företag för deras exceptionella arbetsplatskultur. Denna certifiering är en milstolpe för InterEast mot att bli en av de bästa arbetsplatserna i Sverige i sin kategori.

InterEast välkomnar ny COO

Transport- och logistikföretaget InterEast har gjort ett tillskott till sin ledningsgrupp med utnämningen av Marcus Fagerlund som Chief Operating Officer (COO).

Tre decennier av export och import: Rumänien

Peder Törnqvist, en av InterEasts grundare.Sjöfart & Transport 31 oktober 2022Tre decennier av export och import: RumänienSedan starten har vi fört svensk handel närmare kontinenten. Bakom de förkortade avstånden och skapade möjligheter för vår...