Välj sida

InterEast 7 mars 2022

InterEasts nya Head of IT & Engineering

För att ta ledning som Head of IT & Engineering i satsningen med att utveckla bokningsportalen Elise, rekryterade InterEast Daniel Asplund, som tidigare arbetat som IT-chef på Intelion SMSPARK.

InterEast har gått ifrån att vara ett nischat transportföretag till att under de senaste åren bredda sin portfölj. Hittills har den största satsningen varit utvecklingen av nästa generations bokningsportal, Elise, som kommer ut på marknaden 2022. Att leda satsningens arbete som Head of IT & Engineering har InterEast rekryterade Daniel Asplund, som tidigare arbetat som IT-Manager på Inteleon SMSPARK.

– Jag tyckte att rollen var intressant eftersom den kombinerar många olika aspekter av en modern tech roll inom management samt utmaningar att leverera inom olika affärsområden, ledarskap och innovativt nytänkande. Jag ser fram emot att få vara med och förändra tänkesättet på marknaden. Att göra den här resan tillsammans med vårt växande team är det mest spännande av allt, säger Daniel Asplund.

Jag ser fram emot att få vara med och förändra tänkesättet på marknaden. Att göra den här resan tillsammans med vårt växande team är det mest spännande av allt.

Enligt Forbes rapport för Logistics, Supply Chain and Transportation 2023 står transportvärlden inför en stor förändring. Av de 433 ledande befattningshavarna som deltog i undersökningen uppger 65 % att en övergång till digitalisering och automatisering är nödvändig för företagets överlevnad.

Oscar Törnqvist, VD på InterEast adderar:

– Under de kommande åren kommer teknik att vara vårt huvudfokus när vi ska förändra vårt sätt att arbeta. Daniels erfarenhet och bevisade förmåga som ledare inom teknik passade oss perfekt. Jag är väldigt glad att Daniel valde InterEast och vår resa framåt.

Daniel Asplund

Head of IT & Engineering
daniel.asplund@intereast.se
+ 46 31-789 48 10

Tre decennier av export och import: Rumänien

Peder Törnqvist, en av InterEasts grundare.Sjöfart & Transport 31 oktober 2022Tre decennier av export och import: RumänienSedan starten har vi fört svensk handel närmare kontinenten. Bakom de förkortade avstånden och skapade möjligheter för vår...

Tips till UF-företag

Under hösten startar runt 3,000 gymnasieelever ett UF-företag i Göteborgsregionen. En stor andel av er som startar UF-företag väljer att köpa in varor eller material för att förverkliga era idéer. Spelar det någon roll vilket land ni köper in det ifrån? Och vilka dolda kostnader kan uppstå? Vi listar våra bästa tips för att ni ska lyckas med era inköp.

Två som aldrig säger nej

Irina Coman och Fredrik Brändén har skött frakten fram och tillbaka mellan Sverige och Rumänien i flera år. För våra två speditörer har det blivit en hel del snabba samtal, kreativa lösningar och rostransporter. Vi var bara tvungna att fånga ögonblicket när de träffades för första gången. Och fråga: hur de fungerar.

Obik – textilbolaget som värdesätter den personliga kontakten

Mitt i Smålands entreprenörshjärta ligger Enaryda och härifrån har textilförädlings- och familjeföretaget Obik försett hela Europa med skräddarsydda rullstolsinsatser och textilinredning i alla dess former. Vi åkte dit för att få svar på vad de vill ha av framtidens logistikföretag.

InterEast är klimatneutralt under Earth Day

Oavsett om transporten sker med båt, väg, järnväg eller flyg, InterEast kompenserar för det under Earth Day, den 22 april. – Som en växande aktör i en konservativ bransch är detta ett viktigt uttalande för oss att göra, säger Gustav Hagberg, Pricing Associate på InterEast.

Hur invasionen påverkar din transport

Ett nytt mörkt kapitel är skrivs i Europa. Förhoppningsvis kommer situationen i Ukraina att lösas inom en snar framtid. Tills dess kommer vi på InterEast göra vårt allra bästa för att hålla dig uppdaterad gällande dina berörda transporter.

InterEasts nya Head of Operations

Transport- och logtechföretaget InterEast stärker sin position i Europa genom att inrätta en ny roll Head of Operations. Marcus Fagerlund har rekryterats till tjänsten som syftar till att optimera och utveckla InterEasttjänster.

Från LIA-praktikant till Senior Freight Forwarder

Emil Fuchs morgonrutin är helig: en kopp svart kaffe och sedan starta upp datorn för att kontrollera att nattens försändelser …